top of page
Search

"Unelmani koskevat etenemistä ja menestymistä uralla"

Updated: 7 days ago

Pooja on koulustamme vuonna 2018 valmistuneita oppilaita. Päätimme haastatella häntä ja kuulla, millaisia muistikuvia hänellä on Chaudhary Charity Schoolista. Lisäksi halusimme tietää, mitä koulun jälkeen tapahtui ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia Poojalla on.


Kerro kuka olet, kuinka vanha olet ja missä opiskelet?


Nimeni on Pooja ja olen 21-vuotias. Jatkan vuonna 2022 alkaneita yliopisto-opintojani. Opiskelen Agra Collegessa, joka sijaitsee Agran kaupungissa, Uttar Pradeshin osavaltiossa Intiassa.


Millaisia ​​muistoja sinulla on lapsuudesta ja koulunkäynnin aloittamisesta?


Lapsuusajan köyhyyden aiheuttama häpeä tulee jäämään osaksi elämääni aina. Köyhyys on todella tuhoisaa. Mietin aina, miksi meillä ei ollut mitään, miksi me emme eläneet varakasta elämää, miksi meidän täytyi nukkua samassa huoneessa ja miksi meillä oli vain vähän ruokaa jaettavaksi keskenämme.


Lapsuusajan köyhyyden aiheuttama häpeä tulee jäämään osaksi elämääni aina.

Haaveilin vain, että pääsisin opiskelemaan ja saisin hyvät arvosanat, löytäisin kunnon työn ja voisin auttaa perheeni pois köyhyydestä. Unelmani toteutui, kun aloin opiskella Chaudhary Charity Schoolissa Agrassa.


Missä perheesi asui ensimmäisten kouluvuosiesi aikana, ja oliko kotoa pitkä matka kouluun?


Asumme slummialueella Yamuna-joen rannalla Agrassa. Chaudharyn hyväntekeväisyyskoulu oli 3,5 kilometrin päässä alueeltamme. Koulu tarjosi mopotaksin, joka kuljetti minut ja muut slummien tytöt kouluun.


Tehtiinkö koulussa retkiä?


Niinä kahdeksana vuotena, kun kävin Chaudharyn koulua, vierailimme monissa Agran puistoissa ja historiallisissa rakennuksissa. Taj Mahal ja Sikandra (Akbarin hauta, toim.huom.) olivat ikimuistoisia paikkoja.


Miten kuvailisit opetuksen tasoa koulussa, oliko se hyvä?


Opetus oli hyvää, se sisälsi paljon aktiivista oppimista ja opetti ajattelemaan käsitteiden avulla.


Oliko sinulla lempiainetta koulussa?


Historia on suosikkiaineeni, koska historia on peili, joka kertoo meille menneisyydestä.


Osallistuitko koulun järjestämään toimintaan kesän aikana? Jos osallistuit, mitä muistat siitä?


Kyllä, oli aina hauskaa osallistua Chaudhary Charity Schoolin järjestämiin aktiviteetteihin kesälomalla. Niihin kuului pelejä, urheilua, musiikkia, taidetta ja askartelua sekä sivistävää ja kasvattavaa ohjelmaa, jossa opetettiin lapsille uusia taitoja ja tuettiin heidän kehitystään yksilöinä.


Suosittelisitko koulua ystävillesi, ja jos kyllä, niin mistä syistä?


Kyllä, suosittelisin Chaudhary Charity Schoolia ystävilleni Agran slummialueella.

Lapsityövoiman käyttö on edelleen todellisuutta Agran slummeissa. Monilla perheillä ei ole valinnanvaraa, sillä ne eivät tulisi toimeen ilman lasten ansaitsemia tuloja. Chaudhary Welfare Society (Agran koululaiset ry:n kumppanijärjestö, toim.huom.) oli tietoinen tästä tilanteesta ja tarjosi koulutusta minulle ja muille slummitytöille Chaudhary Charity Schoolin kautta Agrassa.


Koulu tarjosi meille ilmaisen aamuteen ja lounaan kaikille koulun tytöille. Koulun henkilökunta auttoi perheitä ymmärtämään, miten tärkeä tyttöjen koulutus on keinona nousta köyhyydestä.


Poojan ystävä Radha kävi samaa koulua ja on nyt oppisopimuskoulutuksessa.


Koulun henkilökunta auttoi perheitä ymmärtämään, miten tärkeä tyttöjen koulutus on keinona nousta köyhyydestä.

Millainen vaikutelma sinulla on Intian kouluista yleensä?


Useimmat intialaiset koulut keskittyvät voimakkaasti akateemisiin aineisiin, luovuudelle ei juurikaan ole tilaa, ja koulu tarjoaa vain vähän tai ei ollenkaan harrastustoimintaa oppilaille. Perinteiset opetusmenetelmät painottavat ulkolukua eivätkä kannusta itsenäiseen tai luovaan ajatteluun.


Intian koulutusjärjestelmä ei ole huono verrattuna muihin maihin, mutta emme tuota niin paljon tutkijoita kuin meidän pitäisi pystyä tuottamaan maamme väestömäärän ja rajallisten resurssien vuoksi. Tästä syystä minun on pakko sanoa, että Intian koulutusjärjestelmä ei ole riittävällä tasolla.


Kerro vähän perheestäsi.


Isäni silittää vaatteita. Osa-aikaisesti hän myös kuljettaa oppilaita ​​kouluun mopotaksilla. Toisinaan isä juo ja on väkivaltainen. Äiti pesee vaatteita ja työskentelee siivoojana eri talouksissa. Kaksi vanhempaa veljeäni ja kolme sisartani ovat työttöminä ja etsivät työtä. Vanhempani eivät pysty elättämään koko perhettä.


Menit lukioon Chaudhary Charity Schoolin jälkeen. Millaista tämä aika oli elämässäsi?


Menin peruskoulun jälkeen Guru Teg Bahadurin lukioon Agrassa. Ensimmäisinä päivinä jännitin kovasti kaikkea uutta: uusia opettajia, uusia ystäviä ja vähän jopa uutta kouluakin. Onneksi nämä huolet hävisivät pian.


Lukion jälkeen pyrit ja pääsit yliopistoon. Mitä opiskelet siellä?


Lukion jälkeen jatkoin syyskuussa 2022 alkaneita yliopisto-opintojani. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa toista vuotta. Ensimmäinen vuosi yliopistossa oli yhteisiä opintoja. Olin valinnut humanistisen linjan. Pääaineita ovat taloustiede, historia, valtiotiede, maantiede ja sosiologia.


Opintojen kokonaiskesto on kolme vuotta. Valmistuttuani minulla on ammattipätevyys ja odotan löytäväni helposti töitä.


Onko opiskelu yliopistossa vastannut odotuksiasi? Miten?


Minulla oli joitakin odotuksia: toivoin menestyväni opinnoissa, solmivani elinikäisiä ystävyyssuhteita, oppivani uusia elämän- tai ammatillisia taitoja sekä saavani töitä sitten, kun olen pätevöitynyt ammatillisesti.


Ja kyllä, opiskeluaikaa koskevat odotukseni ovat täyttyneet.


Liittyykö opintoihisi haasteita?


Koska asun slummialueella, opintoihini liittyviä haasteita ovat sukupuolisyrjintä, varhainen avioliitto, seksuaalinen ahdistelu ja raiskausten pelko, jotka ovat yleisiä yhteiskunnassa.

Onko yhteisiä luentoja paljon?


Yliopistossa luentoja järjestetään yhdessä tytöille ja pojille. Opiskelin poikien kanssa jo lukiossa, joten se ei häiritse minua.


Haluaisin myös olla esikuvana muille Chaudhary Charity Schoolin slummitytöille.Oletko huomannut tyttöjen aliarvioimista tai syrjiviä käytäntöjä yliopistossa?


Yliopistossa en kohdannut minkäänlaisia ​​syrjiviä käytäntöjä, mutta yliopistokampuksen ulkopuolella tyttöjä pidetään yhä alempiarvoisina poikiin nähden eikä heidän koulutustaan ​​pidetä tärkeänä.


Vierailetko edelleen vanhassa koulussasi?


Vierailen edelleen vanhassa koulussani. Olin onnekas, että sain opiskella Chaudharyn koulussa. Tällä hetkellä opiskelen myös musiikkia Chaudhary Charity Schoolissa. Käytän kulkuvälineenä koulun tarjoamaa koulupyörää. Olen hyvin kiitollinen Chaudhary Charity Schoolille kaikesta.


Millaisia ​​unelmia sinulla on yliopiston jälkeen?


Unelmani koskevat etenemistä ja menestymistä uralla. Haluaisin tehdä vanhempani tyytyväisiksi siitä, että heidän tyttärellään on oma identiteetti yhteiskunnassa. Haluaisin tukea perheenjäseniäni taloudellisesti, kunhan löydän töitä. Haluaisin myös olla esikuvana muille Chaudhary Charity Schoolin slummitytöille.

 

Poojaa haastatteli Suomi-Intia-koordinaattori Jasvinder Singh

Kysymykset: Lotta Lehmusvaara, kummi ja vapaaehtoinen

Käännökset: hindi-englanti Jasvinder Singh, englanti-suomi Lotta Lehmusvaara. Käännöksen tarkisti Titia Schuurman,  yksi Poojan jatko-opintojen tukijoista. Lämmin kiitos tarkistuksesta!

Kuvat: Seema Hirvani


Alla kuvia Poojasta, kun hän oli vielä oppilaana Chaudhary Charity Schoolissa.  Kuvat ovat koulun henkilökunnan ottamia.Mikä on Agran koululaiset ry?


Olemme pieni yhdistys. Tarjoamme Agran kaupungissa daliti-tytöille perusopetusta kahdeksanteen luokkaan saakka yhdessä intialaisen Chaudhary Welfare Society -järjestön kanssa. Koulussamme Chaudhary Charity Schoolissa on tällä hetkellä 38 tyttöä, alakoulussa 24 ja yläkoulussa 14. Kannustamme tyttöjä jatkamaan opintoja myös koulumme tarjoaman perusopetuksen jälkeen.


Yhdistyksen jäsenet ovat koulun kummeja. Tule Sinäkin mukaan muuttamaan tytön elämän suunta. Liity kummiksi, kannatusjäseneksi tai tee lahjoitus.


Lea, kummimme Turusta, sanoi, ”auttamalla muita ihminen auttaa myös itseään”. On ilo saada antaa tytölle tulevaisuus ammatin myötä.
Olemme mukana!


MAAILMA KYLÄSSÄ -FESTIVAALI

25.-26.5.2024 la 11-21 su 11-19

Helsingin Suvilahti - vapaa pääsy


Tervetuloa osastollemme M513 Mahdollisuuksien torille. Kerromme toiminnastamme ja voit ostaa arpoja ja kannatustuotteita.


 

51 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


Post: Blog2_Post
bottom of page