top of page
Onko tyttöjen (2).png
Liity mukaan: Image

Ovatko lasten oikeudet sinulle tärkeitä?
Haluatko auttaa slummien tyttöjä koulutielle?
 

Suomalaiset ovat tunnettuja siitä, että osaamme pistää tuulemaan.

 

Agran koululaiset sai alkunsa, kun yhdistyksemme perustajat vierailivat Intiassa Agran kaupungissa. Se on sama kaupunki, jossa sijaitsee kuuluisa Taj Mahal.

 

Loiston varjossa ryhmä näki myös äärimmäisen niukkuuden ja köyhyyden, jossa slummien lapset kasvavat. Kurjat elinolot ja perheiden köyhyys pakottavat lapsia töihin. Tytöt naitetaan liian nuorina. Suomalaiset miettivät, että jos lapsilla olisi mahdollisuus koulunkäyntiin, koko yhteisöä voitaisiin auttaa.

 

Ryhmä päätti perustaa Agraan tyttökoulun. Juuri tytöt kärsivät eniten, sillä he ovat kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa. Tytöt ansaitsevat mahdollisuuden.

 

Perustettiin pieni yhdistys, Agran koululaiset ry. Se tarjoaa slummien tytöille perusopetusta omassa hyväntekeväisyyskoulussa yhdessä intialaisen Chaudhary Welfare Society -yhdistyksen kanssa.   

Koulumme Chaudhary Charity School avautui 5.7.2010.

 

Tällä hetkellä koulua käy 38 tyttöä, alakoulussa 24 ja yläkoulussa 14. Koulu tarjoaa oppilailleen opetuksen lisäksi ateriat, terveydenhuollon ja koulukyydit. Kumppanijärjestö Intiassa maksaa kolmasosan koulun kuluista.

 

Koulun loma-aikana oppilaille järjestetään leirikoulua aterioineen. Nyt on tarpeen myös tukiopetus niille, jotka jäivät opetuksessa jälkeen koronasulkujen aikana. 

Tule Sinäkin mukaan auttamaan slummien tyttöjä parempaan tulevaisuuteen hyvin konkreettisella tavalla. Etsimme nyt uusia kummeja.

 

Toimimme kokonaan vapaaehtoispohjalta. Lisäksi meillä on ainoastaan pieniä hallinnollisia kuluja, joten lähes kaikki yhdistyksemme varat menevät koulun toimintaan. Yhdistykseemme kuuluu 66 jäsentä, joita kutsumme kummeiksi. 

Me kummit tuemme koulua 25 eurolla kuussa, jonka lisäksi maksamme kerran vuodessa 25 euroa yhdistyksemme jäsenmaksua. Joukossamme on myös kaveriporukoita, jotka jakavat kummimaksun keskenään sekä lapsiperheitä. Haluaisitko ryhtyä kummiksi samanikäiselle lapselle kuin oma lapsesi on?

 

Koulun ja oppilaiden kuulumisia saamme kirjeitse postin kautta tai sähköpostitse, nettisivujemme ja sosiaalisen median kautta. Yleensä meillä on hyviä uutisia! Niin kuin se, että vuonna 2018 lähes puolet (42 %) koulusta valmistuneista oppilaistamme jatkoi lukioon. Heistä kolme opiskelee nyt yliopistossa ja seitsemän nuorta naista jatkaa opintojaan ammattiin valmistavassa oppisopimuskoulutuksessa.

 

Haluatko Sinäkin pistää tuulemaan? Toivotamme Sinut sydämellisesti joukkoomme auttamaan slummien tyttöjä koulutielle. Ota yhteyttä!

Haluatko lukea yläkoulun opettajan haastattelun? Klikkaa tästä

 

Rahankeräyslupamme

RA/2021/1096

Vt.puheenjohtaja Marita Rinne

marita.rinne@agrankoululaiset.org

040 015 9701

UGGJ2030_edited.jpg
Liity mukaan: Get Involved
bottom of page