top of page
Search

Koulutus tuo tytöt näkyviinVuoden lopulla on hyvä hetki hiljentyä ja katsoa taaksepäin. Kun keskustelimme Agran koululaisten hallituksessa, mitä olisi tällä hetkellä tärkeää kertoa tukijoille ja ystäville, totesimme, että oppilaidemme valtava motivaatio koulutukseen olisi sellainen asia.


Totuus nimittäin on, että dalitien yhteisössä on meneillään hiljainen muutos, jonka merkitys on suuri.


Aiemmin on ollut tavallista, että käytyään kahdeksanvuotisen koulumme perheen tyttö on naitettu perheen ulkopuolelle taloudellisista syistä. Intiassa tytöt siirtyvät usein asumaan aviomiestensä perheisiin.


Tämä on ollut ymmärrettävää, sillä lapset ovat saaneet koulusta päivittäin ilmaisen lämpimän aterian (Suomi ja Ruotsi tarjoavat ainoina maina maailmassa kouluissa ilmaisen lämpimän aterian).

Nyt näyttää siltä, että tyttöjen itsetunto on kohentunut siinä määrin, että tänä vuonna jokainen keväällä valmistuneista oppilaistamme pyrki lukioon.


Vanhemmat, jotka aiemmin empivät jatkoaikeita ja pelkäsivät esimerkiksi tyttöjen turvallisuuden puolesta kaduilla, tukevat nyt lapsiaan.


Lukiossa ahkeroi nyt 14 koulustamme valmistunutta. Myös ne 10, jotka eivät päässeet lukioon, haluaisivat yrittää vuoden kuluttua uudestaan.


Osansa on varmasti sillä, että alue on saanut nähdä ensimmäisten, vuonna 2018 lukioon päässeiden koulun oppilaiden menestyvän ja jatkavan opintojaan vielä lukion jälkeenkin.


Tytöt ovat vierailleet entisessä koulussaan kannustamassa nuorempiaan. Maailma muuttuu, kun nuoret löytävät voimaa toisistaan. Koulutus teki läpimurron


Muutos ei ole kuitenkaan tapahtunut vain Agran slummissa. Myös me yhdistyksessä puhumme eri tavalla kuin vielä 2010-luvulla.


Silloin ajateltiin, että tärkeintä on tyttöjen luku- ja laskutaito. ”Koulumme tytöt tulevat sosiaaliryhmästä, jossa naiset ovat kotona ja hoitavat kaikki kotityöt. Heillä ei ole mahdollisuutta opiskeluun eikä taloudelliseen itsenäisyyteen”, kirjoitettiin vuonna 2014.


Olisimmeko silloin uskoneet, että 2020-luvulla yhtäkään tyttöä ei naiteta, vaan he jatkavat opintojaan lukiossa, oppisopimuskoulutuksessa ja yliopistossa?


Valoisampi tulevaisuus rohkaisee ja voimaannuttaa koko yhteisöä. Koulutus todellakin nostaa tytöt näkyviin perheessä, yhteisössä ja yhteiskunnassa.


Se muuttaa myös meitä. Kuten Lea, kummimme Turusta, sanoi, ”auttamalla muita ihminen auttaa myös itseään”. On ilo saada antaa tytölle tulevaisuus ammatin myötä.


Toivotamme Hyvää joulua ja Onnellista uutta vuotta 2024!

Kiitos, että olet mukana tukemassa daliti-tyttöjä ja tekemässä tärkeää ihmisoikeusyötä!
Teksti: Lotta Lehmusvaara, kummi ja yhdistyksen vapaaehtoinen

Kuvat: Agran koululaiset ry


Agran koululaiset ry tarjoaa daliti-tytöille perusopetusta kahdeksanteen luokkaan saakka yhdessä intialaisen Chaudhary Welfare Society -järjestön kanssa Agran kaupungissa. Koulussamme on tällä hetkellä 38 tyttöä, alakoulussa 24 ja yläkoulussa 14.

Kannustamme tyttöjä jatkamaan opintoja myös koulumme tarjoaman perusopetuksen jälkeen Lue lisää Agran koululaiset -yhdistyksestä


 


25 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page