top of page
Search

Uusi koulurakennus odottaa oppilaitaan

22.4.2021 Uusi pysyvä koulurakennus Chaudhary Charity Schoolille on valmistunut.


Noin puoli vuotta sitten uskalsimme vasta unelmoida omasta tontista. Saimme hankittua koululle tontin pienen rakennuksen kera ja sille on valmistunut uutuuttaan hohtava, oma koulurakennus.


Koulu sijaitsee vartioidulla alueella Agran kaupungin slummissa. Rakennuksessa asui aiemmin perhe, mutta olemme remontoineet rakennuksen koululle sopivaksi sekä korottaneet sitä kerroksella tilan lisäämiseksi. Tästä lähtien säästämme kuukausittaisen satojen eurojen tilavuokran.


Tilaa kaksikerroksisessa rakennuksessa on noin 150 neliömetriä. Seinät ja lattiat ovat vaaleat, joten tila on todella valoisa. Vesipisteet ja kaksi vessaa suihkuineen lisäävät viihtyvyyttä ja parantavat hygieniaa Agran kuumassa ilmastossa.


Rakennuksessa on pieni keittiö jääkaappeineen, mutta tilajärjestelyjen vuoksi kouluruoka ja tee noudetaan vastaisuudessa ulkopuolelta.


Koulun omat riksankuljettajat huolehtivat kuljetuksista, samoin kuin alakoululaisten koulumatkoista. Koulun siisteydestä huolehtii siivooja. Vartijaa ei enää tarvita, koska koulua pitävät silmällä lähistöllä asuvat luotettavat perheet. Alue on suljettu portilla, jota vahtii öisin portinvartija.


Erityisen iloinen yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Hellstén on siitä, että koulun alueelle saatiin porakaivo (tästä enemmän edellisessä postauksessa). Sen lahjoitti jo koulun ensimmäisenä toimintavuonna mukaan tullut kummi.


”Nyt koulumme 38 oppilasta saavat viedä omaa vettä myös kotiin, eikä köyhien perheiden tarvitse enää ostaa vettä.”


Myös koulun katolla juoksentelevat apinat ovat innoissaan vedestä. Ne ovat taitavia avaamaan vesisäiliöitä, joten niiden varalle on keksittävä esteitä.


Remonttia koulussa on saatu tehdä rauhassa, sillä koronan vuoksi koulunkäynti jatkuu edelleen etänä. Opettajat Ritu Tiwari ja Meena Verma jakavat tehtävät koteihin maanantaina ja hakevat ne perjantaina.


Intialainen kumppanuusjärjestö on hankkinut ruoka-apua oppilaiden perheille ja helpottanut näin ahdinkoa. Se on myös huolehtinut, että tytöt ovat saaneet henkilökortit. Ne oikeuttavat koronarokotteeseen, kun niitä aletaan jakaa.


Onneksi oppilaat ovat toistaiseksi säästyneet tartunnoilta. Jos joku koululaisistamme sairastuu, hän saa apua läheisestä sairaalasta, jonka kanssa on hoitosopimus.


Koulun kesäloma alkaa toukokuun alussa ja jatkuu heinäkuun alkuun. Tänä aikana, koronatilanteen salliessa, oppilaille on tarjolla neljä leiriä, joiden aikana järjestetään myös ruokailu. Ohjelmaan kuuluu muun muassa tanssia, pelejä ja leikkejä, musiikkia ja joogaa.

"Lukioon jatkaneiden oppilaiden vanhempia on puhuttu ympäri, jotta tyttöjä ei naitettaisi kesken lukiota, vaan he pääsisivät suorittamaan lukion kokonaan."

Intiassa naimisiinmeno on harvoin nuoren oma valinta. Pirkko kertoo, että lukioon jatkaneiden oppilaiden vanhempia on puhuttu ympäri, jotta tyttöjä ei naitettaisi kesken lukiota, vaan he pääsisivät suorittamaan lukion kokonaan. Kaikki vanhemmat suostuivat.


Koulun edellisestä, 2018 valmistuneesta luokkasarjasta 10 tyttöä 24:sta (42 %) jatkoi lukioon. Se on hieno tulos. Suomessa osuus lukioon jatkavista oppilaista oli samana vuonna 57 % (YLE). Kiitos kaikille, jotka olette tukeneet oppilaidemme jatko-opintoja esimerkiksi antamalla aineettoman lahjan.

Iso kiitos kaikille kummeille ja lahjoittajille, jotka teitte uuden koulurakennuksen mahdolliseksi.


Lotta Lehmusvaara


71 views0 comments

댓글


Post: Blog2_Post
bottom of page