top of page
Search

Marita Rinne uusi yhdistyksen puheenjohtaja

Updated: Mar 22, 2023

Uusi puheenjohtaja on tuusulalainen opettaja, joka on toiminut yhdistyksessä pitkään.

Kuvassa koko hallitus eli Maija Keinänen (ensimmäinen oikealla), Pirkko Kotila, Lotta Lehmusvaara, uusi puheenjohtaja Marita Rinne ja Sonja Sarlin. Mukana kokouksessa oli myös Suomi-Intia-koordinaattorimme Jasvinder Singh, kummi ja vapaaehtoinen (vasemmalla). Kuva: Agran koululaiset


Agran koululaiset ry valitsi sääntömääräisessä kevätkokouksessaan 12. maaliskuuta uudeksi puheenjohtajakseen tuusulalaisen Marita Rinteen. Marita on kummi ja vapaaehtoinen, kuten muutkin hallituksen jäsenet.


Marita on ollut mukana toiminnassa yli kymmenen vuoden ajan, ja toiminut myös väliaikaisena puheenjohtajana yhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Pirkko Hellsténin menehdyttyä viime vuoden syksyllä.


"Ruohonjuuritason työllä ja pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys daliti-tytön tulevaisuudelle. Tyttöjen koulutuksella on toistuvasti todettu olevan avain parempaan elämään. Se muun muassa estää lapsiavioliittoja ja lisää ymmärrystä omista ihmisoikeuksista", Marita sanoo ja kertoo olevansa hyvin kiitollinen luottamuksesta.


Yhdistyksen ja koulun tilanne hyvä


Yhdistyksen tilanne on tällä hetkellä hyvä. Yhdistys on saanut lisää kummeja, ja heitä on nyt 72. Hallitus, joka käytännössä pyörittää toimintaa Suomessa, on jakanut tehtäviä niin, ettei kenellekään tulisi niitä liikaa.


Suomi-Intia-koordinaattorin Jasvinder Singhin mukaan koulussa eletään nyt normaalia arkea. Oppilailla on hiljattain ollut näöntarkastus ja tulossa on vielä kuulontarkastus kaikille.


Alaluokkalaisia on 14 ja yläluokkalaisia 24. Yläluokkalaiset valmistuvat koulusta tänä vuonna. Koulussa onkin meneillään uusien oppilaisen haku syksyllä alkavalle luokalle.


Jo nyt on tiedossa, että suuri osa koulustamme valmistuvista pyrkii jatkamaan opintojaan. Edelliset oppisopimuskoulutukseen ja yliopistoon hakeutuneet toimivat hyvinä esimerkkeinä.


Alakoululaiset tuodaan autolla turvallisesti kouluun.Opettaja Meena Verman.

Uusi koulurakennus on puhdas ja valoisa. Opettaja Chanchal Ranin.

Koululaiset työssään.

Intiassa on tavallista istua välillä lattialla. Opettaja Chanchal Ranin.

Tämä sydän voisi olla vaikka kummeilemme ja tukijäsenillemme.

Opettajan työtä tämäkin. Opettaja Meena Verman lohduttaa.

Koulun ympärillä on jonkin verran tilaa pelata ja leikkiä.


Kiitos että luit. Hyvää kevättä kaikille!


Lotta Lehmusvaara

kummi ja vapaaehtoinen


Kuvat: Ram Avtar


Menovinkki! Osallistumme Maailma kylässä-festivaaleille 27.-28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa. Kerromme Mahdollisuuksien torilla koulun toiminnasta ja kuulumisista. Tule moikkaamaan ja voit halutessasi tulla mukaan vapaaehtoiseksi. Siellä on myös mahdollisuus osallistua arvontaan ja hankkia koulun hyväksi myytäviä kannatustuotteita. Laita päivämäärä jo nyt kalenteriin.Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


Post: Blog2_Post
bottom of page