top of page
Search

Agran koulu sai oman porakaivon

12.4.2021 Agran daliti-tyttöjen Chaudhary Charity Schoolin suuri ilon päivä oli 8.4.. Erittäin tarpeellinen ja pitkään odotettu porakaivon teko uuden koulutalomme eteen alkoi. Kuvissa on Delhistä vuokrattu kaivontekoon tarvittava kone ja sen käyttöä neuvova ammattilainen sekä työntekijöitä Agrasta. Koulumme hoitaja kumppanijärjestöstä on valvomassa työn tekoa. Myös paikalle sattuneita kulkijoita on läsnä, tosin koronan takia huomattavasti vähemmän kuin normaalisti olisi väkeä.

Kaivon teon onnistumista ovat kokoontuneet tulen äärelle toivomaan kumppanijärjestön jäseniä yhdessä slummilaisten kanssa. Oman kaivon saaminen koululle on niin iso asia, että myös makeaa juhlaherkkua piti tarjota paikalle tulleille. Herkku tuli Pashupatinath-yrityksestä, josta jatkossa toimitetaan koululaisillemme tarjottava ruoka. Yhdessä kuvassa on naisia punasipulia silppumassa ruoanvalmistusta varten, sillä toki ruokaa piti tarjota kaivon tekijöille ja tapahtumaan osallistuneille.

Kaivosta tuli 55 metriä syvä, se yhdistettiin koulun putkistoon ja vettä juoksutettiin niin kauan, ettei sieltä tullut enää multaa veden mukana. Tämän jälkeen koulullemme tulee oma vettä keittiöön ja vessoihin + parvekkeelle ja katolla olevaan vesipisteeseen. Koulun vedestä ei jatkossa tule oman porakaivon myötä enää muuta kulua kuin sähkö- ja mahdollisia porakaivon huoltokuluja. Koko projektin kului vain muutama päivä..

Viimeisessä kuvassa on koulumme lapsia iloitsemassa tätä suurta veden lahjaa. Rahat tähän porakaivoon tulivat koulumme kummilta Katjalta. Tämä suuri lahjoitus on koulullemme erittäin tärkeä, koska vesi on Intiassa kallista ja sitä ei ole saatavilla siten kuin me täällä Suomessa olemme tottuneet.

Korona-tilanne on Agrassakin edelleen huonontunut ja ihmiset lähtevät kaupungeista tautia pakoon omiin kyliinsä. Kunpa koulumme pääsisi pian aloittamaan toiminnan ja kesälomien aikana tyttöjen leirikouluakin voisi siellä pitää!72 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page