top of page
Search

Agran koulun kymmenes lukuvuosi alkanut!


Chaudhary Charity School avasi ovensa kuuman kesäloman jälkeen 15.7. Koulun alkamista siirrettiin viikolla, koska ilmastonmuutos tekee Intiassa kesistä tukalan kuumia. Agrassa kesä jatkuu ja ilma on edelleen erittäin kuumaa. Tämä kuumuus aiheuttaa lisää vesiongelmia Agraan, jossa vesivarat ovat kiihtyvää tahtia vähentyneet. Alla kuva Agran vesilaitoksen tiedote vesikriisistä. Monet agralaiset daliti-perheet joutuvat noutamaan vetensä hyvin kaukana olevista syvistä porakaivoista. Olemme saaneet lahjoituksena rahat porakaivoa varten ja nyt yritämme löytää ratkaisua kaivon sijainnille. Pitäisi jostain saada varat ja ostaa koululle tontti, niin saisimme teetettyä kaivon koulun pihalle. Pahin vesipula on kuitenkin vielä edessä, kun monsuunikausi alkaa ensi kuussa.

Ala-asteen viidennen luokan opettaja Ritu Tiwari ja toisen luokan opettaja Kamlesh Tiwari yhdessä Chaudhary Welfare Societyn jäsenten kanssa toivottivat oppilaat tervetulleiksi jatkamaan opintojaan. Jäsenet vakuuttivat, että tytöillä on edessään hyvä tulevaisuus. He myös selittivät, kuinka tärkeää on välittää ja huolehtia myös perheen tyttölapsista. Kaikki tytöt olivat iloisia päästessään taas kouluun. Kirjat, laukut ja hygieniapaketit jaettiin oppilaille. Kaikki oppilaat tulevat kouluun riksoilla ja saavat riksakyydin myös takaisin koteihinsa. Esittelyjen jälkeen Chaudhary Welfare Societyn jäsenet, koulun henkilökunta lapset nauttivat aterian yhdessä.

Kesäleiriltä on ohessa kuvia. Ensi kesäksi on opettaja Ritu Tiwari ehdottanut tiedeleirin järjestämistä oppilaillemme.

Opetusviranomaiset kävivät 25.7. paikalla varmistamassa, että koulu toimii Intian lakien mukaisesti. Viranomaiset lupasivat valtion tuesta maksaa koulurakennuksemme rakentamiskulut, jos me saamme hankittua koululle tontin. Lisäksi he lupasit antaa koulullemme huonekaluja ompelu- ja tietokoneluokkiin.

Koulumme on tullut vuosien kuluessa tunnetummaksi Agrassa ja monet vanhemmat ovat kyselleet kumppanijärjestöltämme opiskelupaikkaa tyttöilleen sekä pojilleen. Olemme kertoneet, että koulutamme vain tyttöjä, jotka ovat heikommassa asemassa Intiassa. Paikalliset haluaisivat saada Agran muiden slummien lapsille vastaavia kouluja kuin meidän, mutta meillä ei ole mahdollisuutta laajentaa kouluamme.

Koulun kierrätys on juuri tuottanut 90 euroa, kun saimme lahjoitettua tavaraa myydyksi. Turussa ihmiset ovat kovasti kiinnostuneita kierrätyksestä, mutta emme voi vastaanottaa esim. huonekaluja, kun niiden kuljettaminen ja varastointi on hankalaa. Vaatelahjoituksia saisimme vaikka miten paljon, mutta niiden myyminen netissä ei onnistu.

Koulun toiminta jatkuu kuten tähänkin asti. Agran koululaiset ry suunnittelee koulun opetusta ja tarkkailee lasten oppimista ja terveyttä yhdessä intialaisten kumppaniensa kanssa. Pyrimme saamaan lasten vanhempiakin mukaan koulutyöhön oppilaiden parhaaksi. Kannustamme koulun keittäjää Mohan Deviä ja kaikkia koulun parissa työskenteleviä antamaan parastaan koulullemme. Agran koululaiset ry on erittäin iloinen saamastaan tuesta ja kiittää kaikkia kummeja, kannattajia sekä lahjoittajia. Teidän avullanne voimme ylläpitää koulua ja kouluttaa Agran daliti-tyttöjä!

Toivotamme kaikki mukaan hankkimaan lisää kummeja ja kannattajia koulullemme!

Hyvää loppukesää kaikille!

Lisää kuvia: https://www.facebook.com/agrankoululaiset

19 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page