top of page
Search

Viides kouluvuosi alkanut

Kesäloman jälkeen Chaudhary Charity School avasi ovensa 7.7. koulutytöillemme ja samalla taas päivärutiinit alkoivat koulutyön myötä. Yhteistyökumppanimme toivottivat koululaiset ja opettaja Seema Shervanin ja 39-vuotiaan tietokoneopettaja Sanjeev Sharman tervetulleiksi kouluun. Sanjeev opettaa kerran viikossa kaksi tuntia tietokoneen käyttöäkoulussamme. Muuten hän toimii yliopisto-opettajana läheisessä Mathuran kaupungissa. Koulun keittäjä Mohan Devi ja riksojen kuljettajat ovat edelleen mukana huolehtimassa tytöistämme. Kaikille kerrottiin taas koulussa noudatettavat säännöt ja painotettiin täsmällisyyttä sekä puhtautta. Oppilaille annettiin uudet oppikirjat ja muut koulutarvikkeet. Lukujärjestykseen on lisätty uusi oppialue, jossa kerrotaan Intian demokratiasta ja viranomaisten toiminnasta sekä muuta yhteiskuntatietoutta.

Koululaistemme vanhemmat ovat kovin huolissaan tyttäristään, kun tieto monista raiskauksista Intiassa on kiirinyt slummeihin asti. Äidit joutuvat yölläkin menemään tyttöjensä kanssa pelloille turvaksi, jos nämä joutuvat menemään tarpeilleen, koska heillä ei ole vessoja. Vanhempien mielestä olisi tärkeää saada tyttönsä nopeasti naimisiin, koska sitten aviomiehet vartioivat heitä raiskauksilta. Tyttöjen on Intiassa oltava aina jonkun omaisen valvovan silmän alla, muuten ei ole takuita turvasta.

Agrassa kesä jatkuu ja ilma on edelleen erittäin kuuma, lämpötila saattaa nousta +48 Celsius-asteeseen. Tämä kuumuus aiheuttaa vesiongelmia Agraankin, jossa vesivarat ovat kiihtyvää tahtia vähentyneet. Monet agralaiset daliti-perheet joutuvat kävellen noutamaan vetensä hyvin kaukana olevista syvistä porakaivoista. Tästä syystä opetamme koululaisillemme veden säästämistä. Pahin vesipula on kuitenkin vielä edessä, kun monsuunikausi alkaa ensi kuussa.

Uusi erä Intia Hääkahvia on lähtenyt Keralasta Kochinin satamasta ja saapuu Helsinkiin elokuun puolivälissä. Alamme siis ensi kuussa myymään taas kahvia! Kahvin hinta on viisi euroa/250 g paketti.

Koulun kierrätys on juuri tuottanut 45 euroa, kun saimme lahjoitetun pelituolin myydyksi. Turussa ihmiset ovat kovasti kiinnostuneita kierrätyksestä, mutta emme voineet vastaanottaa esim. lasten sänkyjä, kun kuljettaminen ja varastointi ovat hankalia. Vaatteita saisimme vaikka miten paljon, mutta niiden myyminen netissä on aika toivotonta.

Agralaiset tietävät nyt enemmän koulustamme ja monet vanhemmat tulevat kysymään opiskelupaikkaa tyttöilleen koulussamme.

Yhteistyökumppanimme yrittävät jatkuvasta parhaansa koulun hyväksi ja keräävät 1/3 maksuista, jos koulua laajennetaan. Kummeja meillä on 62, kannattajia 14.

Toivotamme kaikki mukaan talkoisiin saadaksemme lisää kummeja koulullemme!

Hyvää kesän ja lomien kulkua teille kaikille!

14 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page