top of page
Search

Luokkaretki Taj Mahaliin

Kovin odotettu päivä koitti marraskuussa 2013 Agran Chaudhary Charity Schoolin oppilaille ja henkilökunnalle, kun koululaiset pääsivät matkaan kohti Taj Mahalia. Retkelle lähdettiin tällä kertaa vuokratulla pakettiautolla, jonne kaikki sopivat sisään. Intiassahan ei ole mitään väliä, kuinka monta matkustajaa kulkuneuvossa on, saatikka, onko kaikille omaa istumapaikkaa. Turvavöistä puhumattakaan.

Tyttöjen jännitys oli kova ja perille päästyään heidän suunsa loksahtivat ihan ammolleen ihmetyksestä, kun he näkivät oman kotikaupunkinsa maailmankuulun ja yhden maailman kauneimmista monumenteista, Taj Mahalin. Mogulihallitsija Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin noin 350 vuotta sitten rakastamansa puolisonsa Mumtajin muistoksi. Taj Mahal on kauttaaltaan valkoista marmoria ja siinä on aikoinaan ollut myös aitoja jalokiviä.

Tytöt iloitsivat suunnattomasti nähdessään Taj Mahalin heijastukset Jamuna-joessa, jonne piirtyi selkeä kuva marmorisesta monumentistä. Tytöt sulkivat välillä silmänsä ja avasivat ne taas yhä uudestaan uskoakseen, että näkemänsä oli totta. Näky oli ikimuistoinen.

Lapset menivät Taj Mahalin ovesta portaita alas ja saivat katsoa läheltä kuninkaan ja kuningattaren marmorisia hautapaikkoja pimeässä hautakammiossa. Tytöt koskivat marmoria ja monivärisiä lasipaloja, joilla kammion seinät on koristeltu. He näkivät myös neljä minareettia varsinaisen hautamuistomerkkirakennuksen kullakin sivulla.

Tytöt pitivät kovasti Taj Mahalin kauniista hyvinhoidetuista puutarhoista. Lapset pelasivat ulkopelejä ja valokuvasimme retkeläisiä. He pääsivät myös kameliajelulle. Sitten heille tarjottiin virvokkeita sekä syötäväksi banaaneja, samosoja, pettejä ja mathareja sekä makeita keksejä, boondiladduja, shakkarpareja ja jäätelöä retken päätteeksi.

Retkikuvia voi katsella yhdistyksemme facebook-sivuilla.

Oppilaat kiittivät opettajaansa Seema Hirvania ja keittäjä-siistijäänsä Mohan Deviä sekä yhteistyökumppanijärjestömme edustajia tästä unohtumattomasta kokemuksesta. Seuraavalle luokkaretkelle tytöt pyysivät päästä Mathuraan, Iskon-temppeliin, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Agran ulkopuolella.

4 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page