Chaudhary Welfare Society

Agran koululaiset ry vastaa rahan ja tukijoiden keräämisestä intialaiselle yhteistyökumppanillemme, Chaudhary Welfare Societylle. Yhdistys järjestää ja ylläpitää koulutoimintaamme Agrassa. Koulumme nimi on Chaudhary Charity School.

 

Pakolaisista hyväntekijöiksi

 

Chaudhary Charity Schoolin perustaja Balbir Singh kertoo, että hyväntekeväisyys alkaa kotoa. "Kun olin koululainen, isäni tuki lapsia, jotka halusivat opiskella. Hän arvosti suuresti koulumenestystä ja halua oppia. Perheemme joutui pakolaisiksi, kun Intian ja Pakistanin tiet erosivat toisistaan 1947. Taloudellisesti se oli katastrofi. Kun ihmettelin, miksi omasta vaikeasta tilanteestamme huolimatta isä antoi rahaa muille, isäni selitti, että jos hänen teoillaan on hyvä vaikutus lapsiin, hän tietäisi tehneensä oikein. Toivon, että voimme jatkaa hänen elämäntyötään kouluttamalla köyhiä lapsia."'

 

Miksi tyttöjen kouluttamista?

 

Chaudhary Welfare Societyn mielestä koulutus on kaikkien, myös tyttöjen, perusoikeus. Se on yhdistyksen kaiken toiminnan kantava ajatus. 

 

Intialaiset naiset ovat yhä edelleen lukutaidottomampia kuin miehet. He joutuvat elämään suunnattomassa kurjuudessa. Pienet tytöt joutuvat töihin sen sijaan että pääsisivät kouluun, jotta perhe saisi rahaa ja ruokaa, vaikka koulutus voisi muuttaa koko heidän elämänsä suunnan.

 

Miten Chaudary Charity School perustettiin?

 

Useat yhdistyksen aktiivit ovat käyneet Intiassa, ja he ovat nähneet, miten paljon köyhät lapset tarvitsevat rakkautta, arvostusta ja tukea. Matkojen tuloksena päätimme perustaa koulun köyhille ja apua tarvitseville.

 

Katse tulevaisuuteen

 

Chaudhary Welfare Societyn jäsenillä on hyvät suhteet Agran koululaiset ry:n hallituksen jäsenten kanssa. Balbir Singh ja yhdistyksemme puheenjohtaja Pirkko Hellstén tuntevat toisensa jo vuodesta 1980. Chaudhary Welfare Societyn jäsenet pyrkivät pitkäaikaiseen yhteistyöhän Agran koululaiset ry:n kanssa. 

Haluamme parantaa intialaisten tyttöjen lukutaitoa ja koulutustasoa. Koulutus antaa lapselle huiman mahdollisuuden parantaa elintasoaan ja elämäänsä.