Ompelukoneita ja tietokoneita

Koulumme Chaudhary Charity Schoolin tytöt tulevat sosiaaliryhmästä, jossa naiset ovat kotona ja hoitavat kaikki kotityöt. Heillä ei ole mahdollisuutta opiskeluun eikä taloudelliseen itsenäisyyteen. Tämän takia kumppanijärjestömme Chaudhary Welfare Societyn jäsenet hankkivat koululle kaksi tietokonetta ja neljä käsikäyttöistä ompelukonetta.

Tietokoneitten myötä sekä opettaja Seema Hirvanilla että oppilaillamme on mahdollisuus päästä mukaan nykyaikaan. Koulumme uusi tuntiopettaja Indra Raj Dhawan, joka aloitti työnsä tammikuun alussa, opettaa myös tietokoneen käyttöä.

Koululaisemme katsoivat yllättyneinä uusia tietokoneita ja keskustelivat keskenään, olisivatko nuo koneet sellaisia, jotka kertoisivat heidän epäonnistumisistaan kaikille. Opettajat kertoivat heille, mihin tarkoitukseen koneita käytetään ja kuinka paljon niiden avulla voi oppia uusia asioita. Aluksi tytöille opetetaan tietokoneittön käyttöä pari kertaa viikossa muun koulutyön ohessa.

Ompeleminen on yksi parhaista taidoista koulumme oppilaille. Ompelukoneet ovat käsikäyttöisiä, joten sähköäkään ei tarvita. Koulun koneet eivät ole poljettavia, koska kaikki oppilaat eivät ylettyisi polkemaan. Käsikäyttöisillä koneilla tytöt voivat myöhemmin omissa kodeissaan tehdä ompelutöitä ja saada sillä lisäansioita perheilleen.

Käy katsomassa kuvia tyttöjen työskentelystä facebookissa.

Viimeisimmät

Asiasanat

Soita meille:

+358 44 535 7072

Osoitteemme: 

Puutarhakatu 11 B 61, 20100 Turku

© Agran koululaiset ry 2013,  Created with Wix.com

          Agran koululaiset ry:n Y-tunnus 3069873-7

  Rahankeräyslupa RA/2019/104 on voimassa 31.8.2021 asti.