top of page
Search

Pieniä suuria asioita

Updated: Nov 12, 2021

25.10.2021 Näyttää siltä, että koulumme lähiopetus saa vihdoin alkaa Agrassa.


Olen miettinyt, miksi yhdistyksen toiminta tuntuu niin tärkeältä ja hyvältä. Yksi syy siihen on, että kaikki on käsinkosketeltavan konkreettista ja ymmärrettävää. Koulumme toimii yhdessä kaupungissa ja oppilaat ovat sen yhden kaupungin tyttöjä. Opettajat ja muu henkilökunta ovat sen saman kaupungin asukkaita, samoin kuin intialaisen kumppanijärjestömme aktiivit.


Nyt muutaman vuoden kummina olleena koulu on muuttunut mielessäni eläväksi, vaikka en ole siellä käynyt. Koulu tuntuu yhdistävän meitä kaikkia, vaikka emme tunne. Olen myös huomannut muistelevani enemmän omia kouluaikojani.


Olen iloinen siitä, että niin moni tyttö saa meidän ansiostamme mahdollisuuden käydä koulua. Samalla huomaan olevan välillä vihainen siitä, ettei heillä ole samanlaista mahdollisuutta sosiaaliseen nousuun kuin tytöillä Suomessa on.


Joka tapauksessa meidän pitää olla iloisia ja ylpeitä siitä, että pieni koulu Agrassa toimii ja on yksi turvallinen, pysyvä asia näiden lasten arjessa.


Diwali-juhlan jälkeen kouluun


Viranomaiset ovat tiedottaneet, että lähiopetus voi vihdoin alkaa Diwali-juhlan jälkeen, jota vietetään 8.-10. marraskuuta.

Voi vain kuvitella, miten tytöt ovat tätä odottaneet! Miten ihanaa on tavata taas luokkakaverit, opiskella luokassa ja vieläpä ihan uudessa koulurakennuksessa.


Oppilaita odottaa myös muita kivoja asioita, kuten yhteinen bussiretki norsutarhaan Mathurassa sekä joogatunnit lauantaisin, joka on koulun ulkoilu- ja harrastuspäivä. Koulun entinen opettaja Seema Hirvani on valmistunut joogaohjaajaksi ja opettaa sitä oppilaille. Tämän kirjoituksen kuvissa näkyy, että Seema on jo aloittanut harjoitukset oppilaiden asuinalueella.


Koronatilanne kaupungissa on hieman hellittänyt eikä liikkumiseen tarvita enää kulkulupia. Agraan on tulossa rokotteita, mutta toisin kuin Suomessa ne maksavat (viimeisen tiedon mukaan noin 20 euroa). Yhdistyksemme järjestämä erilliskeräys rokotteisiin tuotti 240 euroa. Sillä saadaan rokotettua koulun parissa työskentelevät. Kiitos kaikille lahjoittajille! Oppilaille ja henkilökunnalle on hankittu kumppanijärjestön toimesta henkilökortti, joka tarvitaan rokotukseen.


Agran koululaiset -yhdistys on nyt myös Instagramissa. Kannattaa seurata postauksia siellä, Facebookissa ja Twitterissä, jos sosiaalinen media kuuluu omaan arkeen. Toivottavasti saamme valokuvia lähiopetuksen aloituksesta ja sitä edeltävästä juhlasta, jonka oppilaidemme vanhemmat ja koulun henkilökunta haluavat järjestää!


Kaunista syyskauden aloitusta kaikille!


Lotta Lehmusvaara


PS. Kummikirjeet eli lasten kirjoittamat kirjeet kummeille ovat jääneet pois koronan vuoksi, mutta koulun auetessa voidaan jälleen odottaa kirjeitä Suomeen.


66 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page