top of page
Search

Oppilaat nauttivat lähiopetuksesta sulun jälkeen

Updated: Jan 14, 2023

Kuten Suomessakin, lapset palasivat koronatilanteen helpotuttua lähiopetukseen. Saimme ihania kuvia oppilaistamme, jotka jaamme tässä jutussa. Kuten huomaat, oppilaat näyttävät iloisilta, kun normaali arki taas pyörii.


Alakoulun oppilaita ja opettajat Chanchal Ranin (kuvassa takana oikealla) ja Meena Verman (kuvassa takana keskellä).


Intiassa koulua on myös lauantaisin, mutta päivä on lyhyt. Lauantaisin koulussamme alkoivat musiikkitunnit, mistä oppilaat ovat iloinneet. Suomessa koulua ei ole käyty lauantaisin vuoden 1971 jälkeen.


Muitakin ilonaiheita olemme saaneet. Kolme entistä oppilastamme opiskelee nyt yliopistossa ja seitsemän nuorta naista jatkaa opintojaan ammattiin valmistavassa oppisopimuskoulutuksessa. Tämä on tytöiltä valtava saavutus! Koulumme saa luonnollisesti mainetta ponnahduslautana pois slummista. Koulutuksella estetään myös tyttöjen naittaminen heti peruskoulun jälkeen.


Vanhemmat ovat luonnollisesti ylpeitä ja tyytyväisiä nähdessään lapsensa saavan koulutettuina uudenlaisen identiteetin. Tyttöjen menestys on myös inspiroinut vielä peruskoulussa olevia tyttöjämme.


Koulun joogaopettajana jatkaa tänäkin vuonna Seema Hirvani, joka on suorittanut kolmivuotisen jooganopettajan koulutuksen. Koulun keittäjänä jatkavat Mohan Devi ja siistijänä Sharda Devi. Varaopettajana toimii tarvittaessa Namrata Tiwari.


Alakoulun 7-9-vuotiaita oppilaita välipalalla.

Opettaja Chanchal Ranin (vasemmalla), intialaisen kumppaniyhdistyksemme puheenjohtaja Balbir Singh ja opettaja Meena Verman.


Alakoulun oppilaat kulkevat koulumatkat autolla turvallisuuden vuoksi.


Talvi on meneillään myös Agrassa ja se kestää maaliskuun puoliväliin. Intiassa lämpötila laskee 8 ja 14 asteen välille. Oikein kylminä päivinä lämpötila voi painua jopa kahteen asteeseen.


Talvella influenssatapaukset slummissa luonnollisesti lisääntyvät. Meillä on kuitenkin sairaalasopimus, jonka vuoksi oppilaat ja heidän perheensä pääsevät tarvittaessa hoitoon. Oppilaille on pidetty myös terveystarkastus.


Hyvää Uutta Vuotta kaikille!


Lotta Lehmusvaara kummi ja vapaaehtoinen


Kuvat: Ram Avtar


Menovinkki! Osallistumme Maailma kylässä-festivaaleille 27.-28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa. Kerromme Mahdollisuuksien torilla koulun toiminnasta ja kuulumisista. Tule moikkaamaan ja voit halutessasi tulla mukaan vapaaehtoiseksi. Siellä on myös mahdollisuus ostaa koulun hyväksi myytäviä tuotteita. Laita päivämäärä jo nyt kalenteriin.Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page