top of page
Search

Hyvää tyttöjen päivää!


11.10.2020

YK:n yleiskokouksen julistus vuonna 2011 loi uuden YK-teemapäivän, joka tukee kaikkia maailman tyttöjä. Tyttöjen päivänä 11. lokakuuta edistetään tyttöjen osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi tukemalla tyttöjen koulutusta ympäri maailman ja vaatimalla loppua syrjiville ennakkoluuloille.


Slummissa asuvien dalitityttöjen koulumme Agrassa, Intiassa, kaipaa tukeasi. Korona on kurittanut koko Intiaa, mutta slummeissa asuvat ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. Ryhdy lahjoittajaksi tai kummiksi tytöillemme, jotta tytöillä olisi parempi mahdollisuus päästä elämässään eteenpäin. Emme halua antaa tyttöjä 9-vuotiaana naimisiin.


Ylläpidämme Chaudhary Charity Schoolia Agran kaupungissa, Intiassa. Koulua käy yhteensä 38 daliti-tyttöä, alakoulussa on 3. luokalla 14 ja yläkoulussa 6. luokalla 24 oppilasta.


Korona-viruksen takia Intiassa koulut olivat suljettuina keväällä ja kesälomien jälkeen heinäkuussa. Elokuussa koulut saivat toimia etänä ja näin jatkuu edelleen. Koska meidän koululaisillamme ei ole älypuhelimia, opettaja vie tehtävät oppilailleen maanantaisin ja hakee ne takaisin perjantaisin. Kaikkeen liikkumiseen tarvitaan kulkulupa. Ihmiset on juuttuneet koteihinsa ja kyllästymistä on ilmassa.

Kumppanijärjestömme on jakanut koululaistemme perheille ruoka-apua, koska kouluruokailua ei ole voitu järjestää eikä dalitien perheillä ole ollut juurikaan mahdollisuuksia työntekoon. Koululaisten perheet saavat myös apua sairastuessaan koulumme sairaalasopimuksen perusteella.


Koulumme toimintaan tarvitaan edelleen uusia kummeja. Meillä on 67 kummia ja tarvitsemme vielä lisää kummeja koulun toiminnan takaamiseksi. Myös koulumme kannattajiksi otamme mielellämme vastaan uusia jäseniä. Myymme intialaista reilua ja luomua teetä hintaan 6 €/pakkaus. Keräämme rahaa myös keräyslippailla, otamme vastaan yksittäisiä lahjoituksia, testamenttejä sekä myymme tori.fi:ssä lahjoitustavaroita.

Lue lisää facebook-sivultamme https://www.facebook.com/agrankoululaiset, jossa tiedotamme aktiivisesti koulun ja yhdistyksen tapahtumista sekä toiminnasta! Kotisivumme löydät täältä: https://www.agrankoululaiset.org/. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä (info@agrankoululaiset.org tai puh 044 5357072).

Agran koululaisten pankkiyhteys FI45 8000 2710 2436 83. Ruoka-avun viitenumero 16007. MobilePaylla 79909. Rahankeräyslupa RA/2019/104 on voimassa 31.8.2021 asti.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page