top of page
Search

Hyvää Kansainvälistä tyttöjen päivää!

11.10. vietetään maailmanlaajuisesti tyttöjen päivää. Se on hyvä päivä nostaa esiin erityisesti tyttöjen kohtaamaa syrjintää. Intiassa dalitit ovat muiden syrjimiä (dalit tarkoittaa muiden murtamaa), mutta erityisen syrjittyjä ovat daliti-tytöt. Olemme iloisia, että koulumme on varattu daliti-tytöille.


Pystytämme parhaillaan kuvagalleriaa nettisivuillemme. Kuvia etsiessä on ollut mahdollisuus muistella menneitä ja lukea juttuja koulun alkuvuosilta (joitakin kuvia näet tämän jutun lopussa).


Koulu on ollut uskomaton menestystarina. Ensimmäisen kymmenen vuoden aikana toiminta vakiintui ja kummien ja lahjoitusten avulla oppilasmäärä saatiin kaksinkertaistettua.


Sitten saatiin rakennettua uusi, oma koulurakennus ja suomalaisilta lahjoittajilta sinne porakaivo. Ompelu- ja tietokoneita on myös saatu lahjoituksina.


Oppilaiden vanhemmat ovat tyytyväisiä kouluun. Pikkuhiljaa koulu levittää asennemuutosta yhteisöön. Tytötkin voivat päästä kouluun. Tytötkin voivat jatkaa opintoja koulun jälkeen ja siirtyä työelämään.


Koulun kuulumisia


Agrassa on lämpöä tällä hetkellä +35-39 astetta, ja ilma on erittäin kosteaa.


Heinäkuisesta tulvasta on onneksi alettu jo toipua. Muistatte varmaan, että koulu jouduttiin sulkemaan muutaman viikon ajaksi vesimassojen velloessa kaduilla. Myös uudet ekaluokkalaisemme joutuivat keskeyttämään koulunkäynnin.


Nettiyhteys Intian ja Suomen välillä ei toiminut, sillä Agrassa kaapeli jäi veden alle. Yhteydenpito on edelleen vaikeaa. Onneksi koulu pystyttiin avaamaan elokuun alussa.


Oppilaat olivat innoissaan, kun heille kerrottiin Intian onnistuneesta kuuluotaimen laskeutumisesta. Intia on kuussa! Innostus johti siihen, että koululle on päätetty hankkia pieni televisio tiedeohjelmia varten.


Hygienia ja juomavesi ovat edelleen ongelma slummissa. Silmätulehdukset ja dengue-kuume leviävät. Onneksi koululla on terveydenhoitosopimus, joka luo turvaa.


Myös aamutee ja päivittäinen ateria ilahduttavat koulussa. Kaikki odottavat paluuta normaaliin elämään tulvan jälkeen.


14 oppilasta jatkoi lukioon


Koulussa on nyt 24 uutta tyttöä ensimmäisellä ja 14 kuudennella luokalla.


Kesällä valmistuneet 24 oppilasta pyrkivät kaikki valtion lukioon. Iloksemme 14 heistä pääsi sisään. He aloittavat opiskelunsa lokakuun 15. päivä.


Keräämme parhaillaan varoja heidän opiskelunsa rahoittamiseksi. Myös intialainen kumppanijärjestömme kerää varoja.


Emme käytä koulun varoja, vaan kyseessä on ylimääräinen varainkeruu. Yhden oppilaan tarve on vuodessa 340 euroa.

Voit halutessasi osallistua keräykseen, lue täältä lisää.


Toivotamme kaikille koulun ystäville ja tukijoille hyvää syksyn jatkoa!


Lotta Lehmusvaara

Jasvinder Singh


Kuvat: Agran koululaisetKoulumme perustajat Balbir Singh intialaisesta kumppanijärjestöstä ja Pirkko Hellsten Agran koululaiset -yhdistyksestä oppilaiden kanssa. Alkuun kouluun otettiin 19 oppilasta. Lapset olivat 4-9 -vuotiaita. Tarkkaa tietoa heidän iästään ei ollut.


Koulu sai lahjoituksina ompelukoneita. Kaikkien oppilaiden jalat eivät ylettyneet polkimiin.

Koulu on hyvä esimerkki tavallisten ihmisten ruohonjuuritason yhteistyöstä Suomen ja Intian välillä.

Agran koululaiset -yhdistyksen ensimmäinen hallitus Intiassa.


Koulu tarjosi alusta alkaen oppilaille päivittäisen aterian.Koululaiset matkalle retkelle. Nykyisin koulukuljetukset ja retket järjestetään lähinnä autoilla.

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page