top of page
Search

Neljäs lukuvuosi päättyi

Tyttöjen neljäs kouluvuosi päättyi 30.4. Koulussa on pidetty oppiaineitten kokeet sekä todistukset jaettu lapsille. Päättäjäisjuhla järjestettiin ja lasten vanhemmatkin kutsuttiin mukaan. Kaikille tarjottiin virvokkeita.

Tuntiopettaja ei voi enää jatkaa koulussamme, koska hänen lankonsa kuoli hiljattain auto-onnettomuudessa. Opettaja joutuu siksi jatkamaan lankonsa lakitoimistossa, jotta pystyy ruokkimaan sekä oman perheensä että lankonsa perheen. Hän oli kiitollinen hienosta ajasta koulussamme. Lapset ovat myös oppineet enemmän englantia hänen aikanaan.

Yritämme löytää uuden kokoaikaisen hyvän opettajan koululle, jos koulu laajenee. Vanhemmat ovat huolissaan lastensa tulevaisuudessa viidennen luokan jälkeen. Kumppanijärjestömme jäsenet ovat kertoneet heille pyrkimyksestämme laajentaa koulua eli ottaa uudet yhdeksäntoista lasta ensimmäiselle luokalle, mikä mahdollistaa nykyisten lasten koulunkäynnin jatkon.

Kumppanimme etsivät myös uutta koulutilaa, jossa olisi kaksi huonetta sekä ovat valmiita aloittamaan laajennuksen vaatiman luvanhankkimisprosessin. Koulu avaa ovensa erittäin kuuman kesän jälkeen 7.7.

Intiassa kaduilla on nyt vaalien käynnistyttyä vielä enemmän ruuhkaa. Tyttöjemme vanhemmat joutuvat lähtemään kotikyliinsä äänestämään. Samalla he tapaavat sukulaisiaan ja auttavat heitä peltotöissä. Osa koulumme lapsista menevät vanhempiensa mukana peltotöihin. Vanhemmat eivät ymmärrä yhtään, ketä pitäisi äänestää ja äänestävät siksi niitä ihmisiä, jotka tarjoavat heille jonain päivänä ruokaa, tupakkaa ja alkoholia.

Seema-opettaja on kertonut koululaisillemme, mitä demokratia ja äänestys tarkoittavat, sekä miten se vaikuttaa intialaisten elämään. Naisopettajamme Seema on myös kertonut tytöillemme kuukautisista. Osalla vanhemmista oppilaistamme ne ovat jo alkaneet ja siksi heidän oli helppo ymmärtää asia. Lapset nauroivat sekä olivat ujoja, kun Seema kertoi asiasta. Intiassa tämä on erittäin vaikea asia keskustella, eivätkä lasten vanhemmat kerro lapsilleen mitään seksistä. He ajattelevat vain, että kuukautisten alettua on oikea aika naittaa heidän tytöt.

Seema ja kumppanimme keskustelivat tästä liian varhaisessa iässä naimisiin menosta vanhempien kanssa. Tämä toivottavasti auttoi tyttöjämme, jotta he voivat jatkaa koulunkäyntiään ja välttyvät naimisiinmenolta aivan liian nuorena.

Meillä on tarkoitus antaa tytöillemme lahjaksi ompelusetti ensi vuoden keväänä, kun he ovat käyneet koulumme viidennen luokan ja suoriutuneet alakoulusta. Lapset ovat iloisia ja heidän vanhempansa ovat kovin tyytyväisiä kouluumme. He odottavat jo uuden lukuvuoden alkamista, jolloin saavat taas uudet koulukirjat ja muita koulutarvikkeita.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page